ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Интересни места в Пловдив, където да се скрием от жегата

Какво да правим в Пловдив на закрито?

В разгара на лятото екипът на Lost in Plovdiv ще ви даде няколко идеи за прекарване на свободното време на закрито и в комфорта на прохладата от климатичните инсталации

Разходките във времето между юни и септември, особено в обедно-следобедните часове са си истинско предизвикателство. Голяма част от основните забележителности в Града на седемте хълма – Античният театър, тепетата, Старинният град, са свързани с ходене пеша по нагретите улици и във високите температури се превръщат повече в посещение на сауна, отколкото в разглеждане на обекти.

В разгара на лятото, когато градусите в Града под тепетата са доста високи, екипът на единствения дигитален гид в Пловдив ще ви даде няколко идеи за прекарване на свободното време на закрито и в комфорта на прохладата от климатичните инсталации.

Посещение на музей/галерия      

В годината, в която Пловдив носи титлата Европейска столица на културата, посещението на музеите и галериите е абсолютно задължително. В случай че вече сте обиколили и разгледали всички експозиции, препоръчваме да не пропускате и новооткритата галерия „Капана”. На мястото на емблематичния Детмаг в средата на юли отвори врати дългочакания културен център. Новата експозиционна  площ на два етажа е многофункционална, много добре осветена, климатизирана и спазваща всички изисквания за показване и съхраняване на изобразително изкуство. Освен това галерия Капана е подходяща за всякакви събития, има и конферентни зали, депа за творби и сервизни помещения.  Средата е достъпна и за хора в неравностойно положение, благодарение на инсталирания съвременен асансьор. Двата етажа свързват и две стълбища в южната и северната страна на обекта. На място може да се насладите на близо 110-те творби на пловдивски художници и чужди творци, участвали в пленери под тепетата, разположени по стените в най-голямата градска експозиционна зала.

Кино прожекция

Е, няма как да гледате на голям екран някой нов филм в култовата сграда на кино Балкан, но все пак в Града под тепетата има достатъчно на брой салони, в които ще намерите  най-новите заглавия.

Прекарване на следобеда с книжка в ръка

Миналата седмица ви представихме любимите си места под тепетата, където времето в света на книгите минава буквално за секунди. Това е и една от най-предпочитаните ни алтернативи за бягство от обедните жеги. Поръчвате леденостудена напитка, настанявате се удобно и потъвате в света на фантазиите.

Настолни игри

Ако пък имате компания, настолните игри са другият забавен начин, за да убиете няколкото часа, в които слънцето безмилостно грее над града. В Пловдив няма клуб за настолни игри, но има немалко заведения, където може да изберете на място, или да си донесете своя. Зелената работилница, Котка и мишка, Central Perk, 9 ball – са част от местата, в които сме сигурни, че ще намерите нещо подходящо.

Стаи на загадките

Неведнъж сме ги предлагали като алтернативни забавления, но е факт, че те набират все по-голяма популярност сред малки и големи. Занимание, което може да организирате както за компанията, така и за детето си. Обикновено имате на разположение 60 минути, за да разгадаете няколко загадки от различно естество. За някои ще ви трябва логично мислене, за други – сръчни ръце, а за трети – просто да бъдете достатъчно наблюдателни.

Пазаруване в търговските центрове

Простор, хладина и доста голям избор от възможности за отмора, забавление и дори отмятане на някои досадни задачи като плащане на телефони, химическо чистене и др. В моловете човек наистина може да прекара цял ден, в който от сутринта да започне с ароматно кафе, да продължи с пазар на дрехи, аксесоари и обувки, да похапне за обяд и след това да завърши с кино или книга. За разходка в първия търговски център под тепатата може да си припомните статията ни Mall Plovdiv – цял ден само за мен, където температурата винаги е постоянна, времето – безоблачно, а жегите и студът – остават навън.

А вие къде прекравате жежките пловдивски дни?

Източник: Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина